За региона

null

Великата река Дунав властва над пейзажа на региона. Някои от дейностите, на които можете да се насладите са: риболов, лов, колоездене, плуване, разходки с лодка и пясъчни плажове.

В Оряхово можете да посетите църквата „Св. Георги“, построена през 1837 г. от майстори на известното училище за дърворезба „Дебър“. Можете да посетите Историческия музей на града и Етнографската къща. В околностите на града са останките от Средновековната крепост Камъка, която свидетелства за северната отбранителна система на първата българска държава.

Недалеч е град Плевен, където през 1902 г. е създаден първият Институт на виното в България и на Балканите /пети в света/, а наблизо в пещера се помещава известният Музей на виното, единствения на Балканския полуостров. В Плевен е и Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“, уникална сред балканските страни.

На подобно разстояние е и живописният град Враца, където можете да се насладите на планински туризъм и да посетите пещерата Леденика. В историческия музей на града можете да откриете и рогозенското съкровище, което изобразява начина, по който местното тракийско население е почитало Бога на виното – Дионис.

Други забележителности в региона включват уникалната каменна формация Белоградчик и пещерата Магура.