Винарна и дегустационна зала

null

Бургозоне е една от малкото български винарни, разположенa сред собствените си лозя. Капацитетът на избата е около 500 000 бутилки годишно. Избата се намира на величествената река Дунав, в близост до гр.Плевен, Враца и пещера Магура. За повече информация вижте раздел „Регион“ .

Винарната разполага с дегустационни помещения, които съберат до 50 души. Сред лозята е разположена красива лятна хижа, която предлага удивителна гледка към река Дунав. Енотеката е отворена за групови посещения през зимата по предварителна заявка. За резервации се обърнете към раздел „Винени Пакети“ на този уеб сайт.

Повече за региона

Винени Пакети

null

Семейна бутикова изба Бургозоне има удоволствието да ви покани на незабравимо посещение, което дава възможност да се потопите във винения свят. Това изживяване е подходящо както за любители, които правят първите си стъпки във винарството, така и за ценители, с изградена винена култура и опит. Предлагаме ви да се отдадете на различно изживяване, съчетаващо прекрасна природа, история, култура, гастрономия и емоция. Виненият тур дава възможност да проследите вековната история и традиции във винопроизводството, като минете по стъпките на нашите лозари и проследите пътя на гроздето от лозята, през целия производствен процес, превръщайки го в ароматно вино. С предварително договаряне може да бъде организиран обяд в лозарската ни хижа, разположена в сърцето на лозовия ни масив, с уникална гледка към река Дунав. Ако се интересувате от българските традиции можем да организираме народна музика и хора по време на обяда. Тази услуга се заплаща допълнително.

 • null

  Пакет Oткривател

  Този пакет позволява да се запознаете с нашата философия и да опитате четири от нашите многократно награждавани вина.

Пакет Откривател

null

За група от:  4 до 8 човека
Продължителност: 1 час.
Цена: 18лв./човек. – Минимум 4 души.

Пакетът обхваща:

– Посрещане на гостите и разходка в избата – разглеждане на енотеката, съдовете за ферментация и за отлежаване на виното с кратка презентация.

– Дегустация на 4 Премиум вина, съчетани с вкусни хапки (сирене, кашкавал, филе Елена, ядки, домашна питка) и минерална вода.

– Предоставяне на възможност за закупуване на вино на преференциални цени от магазина към винарната.

Пакет Винолюбител с обяд

null

За група от: 10 до 40 човека
Продължителност: 3 часа
Цена: 48лв./човек. При група до 15 души.

Цена: 45лв./човек. При група от 16 до 24 души.

Цена: 42лв./човек. При група минимум от 25 души.

Пакетът обхваща:

– Посрещане на гостите и разходка в избата с беседа – разглеждане на енотеката, съдовете за ферментация, помещението за бутилиране и отлежаване на виното, с кратка презентация от технолог.

– Дегустация в лозарската хижа на 5 иконични вина (3 Премиум и 2 Колекшън).

– Обяд, който включва: салата, месо с гарнитура, домашно замесена питка, минерана вода и 1/2 бутилка вино на човек.

– Предоставяне на възможност за закупуване на вино на преференциални цени от магазина към винарната.

 • Винен пакет любител

  Пакет Винолюбител

  Пакет „ Винолюбител“ съдържа повече технически детайли, позволява да се запознаете с нашата философия и да опитате пет избрани вина, които най-добре отразяват спецификата на нашия тероар.

 • Пакет Виноценител

  Пакет Гурме

  Този винен пакет е за виноценители и дава детайли за лозята и винификацията и позволява да научите интересни подробности от нашата работа, както и да опитате най-престижните ни вина. Към всяко вино са подбрани най-подходящите съчетания от изискани ястия. Удоволствието за вашето небце ще бъде допълнено от невероятната гледка към ширналите се лозя и синия Дунав.

Пакет Гурме

null

За група от: 8 до 30 човека
Продължителност: 4часа
Цена: 95лв./човек. Минимум 8 души.

Пакетът обхваща:

– Посрещане на гостите и разходка в избата с беседа от специалист – разглеждане на енотеката, съдовете за ферментация и за отлежаване на виното с интересни подробности за лозята и винификацията.

– Дегустация в лозарската хижа на 6 вина (2 Премиум и 4 Колекшън), съчетани с най-изисканите гурме ястия.

– Предоставяне на възможност за закупуване на вино на преференциални цени от магазина към винарната.

Посочените цени са с ДДС.

Винарната е отворена за посещения от понеделник до петък от 10.00 до 15.00ч.

Посещение и беседа на лозовия масив – доплащане 10лв.

За дегустация в почивни и празнични дни – доплащане 60лв./към цената на пакета/.

За да ви отделим нужното време и внимание по време на посещението ви, моля да направите предварителна резервация 24ч преди вашето посещение на телефон: 0885 168 382 или е-mail: office@burgozone.bg