Винарна и дегустационна зала

null

Бургозоне е една от малкото български винарни, разположенa сред собствените си лозя. Капацитетът на избата е около 500 000 бутилки годишно. Избата се намира на величествената река Дунав, в близост до гр.Плевен, Враца и пещера Магура. За повече информация вижте раздел „Регион“ .

Винарната разполага с дегустационни помещения, които съберат до 50 души. Сред лозята е разположена красива лятна хижа, която предлага удивителна гледка към река Дунав. Енотеката е отворена за групови посещения през зимата по предварителна заявка. За резервации се обърнете към раздел „Винени Пакети“ на този уеб сайт.

Повече за региона

Винени Пакети

null

Семейна бутикова изба Бургозоне има удоволствието да ви покани на незабравимо посещение, което дава възможност да се потопите във винения свят. Това изживяване е подходящо както за любители, които правят първите си стъпки във винарството, така и за ценители, с изградена винена култура и опит. Предлагаме ви да се отдадете на различно изживяване, съчетаващо прекрасна природа, история, култура, гастрономия и емоция. Виненият тур дава възможност да проследите вековната история и традиции във винопроизводството, като минете по стъпките на нашите лозари и проследите пътя на гроздето от лозята, през целия производствен процес, превръщайки го в ароматно вино. С предварително договаряне може да бъде организиран обяд в лозарската ни хижа, разположена в сърцето на лозовия ни масив, с уникална гледка към река Дунав. Ако се интересувате от българските традиции можем да организираме народна музика и хора по време на обяда. Тази услуга се заплаща допълнително.

 • null

  Пакет Oткривател

  Този пакет позволява да се запознаете с нашата философия и да опитате три от нашите многократно награждавани вина.

Пакет Откривател

null

Цена: 21лв/човек. – Минимум 2 души.

Пакетът обхваща:

– Посрещане на гостите и разходка в лозята и избата – разглеждане на лозята, енотеката, съдовете за ферментация и за отлежаване на виното с кратка презентация.

– Дегустация на 3 вина, съчетани с вкусни хапки и вода.

– Предоставяне на възможност за закупуване на вино на преференциални цени от магазина към винарната.

Пакет Винолюбител

null

Цена: 37лв./човек. При група от мин. 2 души.

Пакетът обхваща:

– Посрещане на гостите и разходка в лозята и избата с беседа – разглеждане на лозята и формировките, енотеката, съдовете за ферментация и отлежаване на виното, с кратка презентация.

– Дегустация на 4 от международни и местни сортове съчетани с вкусни хапки.

– Предоставяне на възможност за закупуване на вино на преференциални цени от магазина към винарната.

 • Винен пакет любител

  Пакет Винолюбител

  Пакет „ Винолюбител“ съдържа повече технически детайли, позволява да се запознаете с нашата философия и да опитате четири избрани вина, които най-добре отразяват спецификата на нашия тероар.

 • Пакет Виноценител

  Пакет Гурме

  Този винен пакет е за виноценители и дава детайли за лозята и винификацията и позволява да научите интересни подробности от нашата работа, както и да опитате най-престижните ни вина. Към всяко вино са подбрани най-подходящите съчетания от изискани хапки. Удоволствието за вашето небце ще бъде допълнено от невероятната гледка към ширналите се лозя и синия Дунав.

Пакет Гурме

null

Цена: 56лв./човек. Минимум 2 души.

Пакетът обхваща:

– Посрещане на гостите и разходка в лозята и избата с беседа от специалист – разглеждане на енотеката, съдовете за ферментация и за отлежаване на виното с интересни подробности за лозята и винификацията.

– Дегустация в панорама Бел Вю или Енотека в зависимост от сезона на 5  Премиум вина, съчетани с изискани хапки и минерална вода

– Предоставяне на възможност за закупуване на вино на преференциални цени от магазина към винарната.

Посочените цени са с ДДС.

Винарната е отворена за посещения от понеделник до петък от 10.00 до 16.00ч.

За дегустация в почивни дни от 10.00 до 15.00 с предварителна резервация на тел. 0885 168382 – Деси или 0888702310 – Светла

За групи и допълнителна информация на tourism@burgozone.bg

За да ви отделим нужното време и внимание по време на посещението ви, моля да направите предварителна резервация 24ч преди вашето посещение на телефон: 0885 168 382 или е-mail: tourism@burgozone.bg