Wine Map 2023

Новата винена карта, представена официално в София получи широк отзвук в медийното пространство. Нашата Еми Маринова, която е координатор на проекта гостува в БНТ, канал 1 и Телевизия Bulgaria ON AIR. „Едва 12% от винения туризъм в България е насочен към нашия регион, а имаме уникални вина и много културни, исторически и природни богатства, свързани с реката“ – сподели Еми. 17 изби обединихме усилия в изработването на картата. Много сме различни и автентични, а освен винарните, на картата присъстват и 20 подбрани забележителности в региона, за да помогнат на туроператори и туристи да направят виненото изживяване още по-пълно и да съчетаят посещенията в избите с тях, като комбинират култура, живописна природа и хубаво вино!
Картата е нарисувана от художника Росен Йорданов, който съвсем скоро е станал лауреат на Съюза на българските художници.
Заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева, Нина Николина и Калин Вельов бяха специални гости на представянето на картата в София. Г-жа Модева, сподели, че виненият туризъм е част от културния, а и тази част от страната изключително много се нуждае от туристически просперитет.
„Подготвяме също проект за дигитална карта на България, която да улесни всеки турист да се ориентира“, допълни тя.
Може да разгледате картата на
https://www.burgozone.bg/posetete-ni/
А ако се чудите къде да отидете през почивните дни, може да посетите Шато Бургозоне, кацнало на Дунавския бряг и колегите от Дунавската равнина.