Ирис на Divino Top 50 2023 Ceremony

Ирис червен бленд е сред 50-те най-добри вина на България в класацията DiVino TOP 50 за 2022 год. На празнична церемония и отворена дегустация в 5-звездната атмосфера на Hyatt Regency, София, над 500 винени експерти, ценители и винолюбители опитаха на-добрите вина. Благодарим на Di Vino за признанието, честито на призорите и поздравяваме всички колеги за прекрасната работа!
Нашето Iris Creation предизвика допълнителен интерес и със сортовете използвани при купажирането, измежду които е рядко срещания Ежиодола.
ИРИС червен бленд е доказателство че цялото е повече от сумата на своите части. Това вино от ръчно брано грозде от най-добрите ни парцели е резултат на изкуството на блендиране на каберне совиньон, марселан, сира и малко ежиодола.
Виното е създадено за раждането на първия член от третата генерация в семейна изба Бургозоне – Ирис, която вече навърши 10 год. Виното е първото купажно вино, направено в Шато Бургозоне и събира едни от най-интересните сортове от лозята на Бургозоне, като представя стила на избата, характеризиран със свежест, плод и финес. Загадъчно вино, което съчетава характеристиките на всеки един от четирите сорта, за да се получи изключително хармонично и фино вино. С аромати на черни и червени плодове, билки, и дъбово и бутилково стареене, Ирис е елегантно, комплексно вино с дълъг послевкус.