В края на знойното лято започва трескава подготовка за гроздобера. Старо поверие гласи, че когато Бог създал лозата и наредил гроздето да узрее, дяволът създал къпините и ги накарал да узреят първи. От там идва поговорката – Щом се появят зрели къпини, скоро ще берем грозде.

В Бургозоне избираме най-подходящия момент за да съберем най-сочните и вкусни плодове.

Тази година гроздоберът започна със събирането на новия ни сорт Тамянка! От ранни зори нашите опитни лозари ръчно събират гроздето, което ще се превърне в свежо и ароматно вино. Този дързък нов сорт за Бургозоне дава началото на нашата кампания с обещаваща отлична реколта.

Спазваме всички традиции създадени още през древността, за да запазим неповторимия вкус на виното, което и до днес покорява сърцата на млади и стари.От години вършим всичко с педантична прецизност – грижим се гроздето да бъде набрано в точния момент на зрялост, събираме го ръчно внимателно и го пренасяме в касетки, така че плодовете да останат здрави, след което го сортираме ръчно и само здравите гроздове влизат в гроздомелачките и пресата,специални щамове дрожди за всеки сорт и всеки клон се засяват за да превърнат сладкия гроздов сок в ароматно вино.

С нетърпение ще представим новата си реколта, с която се надяваме да продължим да радваме нашите почитатели!