В края на ноември миналата година българското издателство Gourmet проведе първата си изложба Divino Taste, на която присъстваха 37 винопроизводители. В работния форум взе участие и Дмитрий Федотов – директор на руското издание“Независим винен клуб“.

Сензация станаха вината от Северозападния район, където се получават най-финните и деликатни вина. Изумително впечатление направиха вината на Шато Бургозоне и Боровица. Шато Бургозоне представи умопомрачителни свежи и модерни бели вина: Шардоне, Совиньон Блан и Вионие. Бих казал, че Розето от реколта 2010 от серията Дунавски бряг на Шато Бургозоне е най-доброто Розе на изложението.

http://winepages.ru/winearticles/3312/

Дмитрий Федотов

Директор на „Независим винен клуб“.

Дмитрий Федотов – директор на „Независим винен клуб“ от 2003 г. насам, е завършил Московския технически университет. Той е винен експерт и журналист, съдия на международни винени състезания. Организира и провежда майсторски класове, фирмени обучения, дегустации и презентации както за професионалисти търговци, така и за потребителите – любители на виното. Автор на многобройни публикации в списания: Art in Wine, Forbes, Robb Report, Top Flight, «Винена  карта», «Напитки», «Енотека», интернет-портали: winepages.rujets.ru и др.