Tamynka NEW_H

Тамянка e Кралицата на вината в Северна България. Известно е, че най-характерните Тамянки идват от хълмове с южно изложение, с лека и богата почва и добра влажност, като високите хълмове от льос по река Дунав. Бургозоне притежава подходящия тероар за отглеждане на сорта Тамянка, като избата работи с български и чуждестранни лаборатории, за получаване на посадъчен материал от 100% българска Тамянка. След 5 години, лозята са достигнали оптималното си плодородие и новата Тамянка Колекшън 2023 добавя това уникално българско вино към гамата ни от международно наградени бели вина.

Вината, направени от този бял мускат (Muscat Blanc) са свежи и ароматни. Тамянка Колекшън на Бургозоне е лимитирано издание на веган вино, направено от нашето устойчиво отглеждано и ръчно събрано грозде по поречието на река Дунав. Добивът е ограничен до 10-15 hl/ha и за да добавим комплексност, виното е отлежавало в контакт с фините си утайки в продължение на 45 дни. Представено в луксозна бутилка с коркова тапа и нова визия, изобразяваща шатото и древнoримския път Via Istrum, Тамянка се присъединява към нашата серия местни, Колекционни вина, като партньор на червеното вино от стария местен сорт Гъмза – Томас или Thomas Gamza Single Vineyard.

Тамянка Колекшън се отличава с ухание на цитрус, зелени плодове, бели цветя и нежен, балансиран вкус с нотки на лайм, личи, ябълка и приятна минералност.

Опитайте Тамянка Колекшън, като аперитив или със салати, морски дарове, вегетариански, екзотични ястия, десертни блюда.

Може да я закупите в нашия онлайн магазин.