0 PROWEIN Colage-Marchela

Вината на Шато Бургозоне впечатлиха международната винена общественост на най-мащабното изложение за вино и спиртни напитки в света „Провайн“. Над 20 български изби представиха България на националния ни щанд, организиран от Министерството на земеделието и храните, което промотира българските вина, както и такива, вписани в Европейския регистър на защитените наименования за произход и защитени географски указания (ЗГУ). Бургозоне, като представител на Дунавската равнина очарова всички не само с иконичните си Тамянка и Гъмза от серия Колекшън, с безкомпромисните си Премиум Вионие и Пино ноар и др., но и с живописната локация на Шато Бургозоне, „кацнало“ на брега на Дунав, разкривайки феноменално красива гледка на лозя и река.

„Провайн“ е единственият международен търговски панаир за вина и спиртни напитки, който обхваща целия световен пазар. Форумът събира над 5700 изложители от 60 държави, като над 50 000 професионалисти от цял свят посетиха изложението. Това са само познавачи, тъй като контролираният прием гарантира, че в ProWein няма неспециалисти.

Сърдечно благодарим на МЗХ за предоставената ни възможност и за отличната държавна организация на българското участие. Комплименти и  висока оценка за отличаващата се модерна и атрактивна визия на българския щанд, а подготовката и провеждането бяха осъществени с компетентност и професионализъм. Всичко това ни дава сили и увереност да продължим да работим в името на общата кауза за утвърждаване на българското винопроизводство на международната сцена и България отново да се нареди сред „топ“ износителите на вино в света, както в славното ни минало.