1-Еми

В началото на септември избите от Северозапада представиха автентични и запомнящи се вина в парка на красивия Регионален исторически музей в Плевен. Мястото беше достойно за най-добрите български вина – в градината на музея, който е паметник на културата с национално значение, а Плевенският регион е с богати традиции във винопроизводството още от времето на траките, като в Плевен се открива първото Лозаро-винарско училище в България и единственият досега съществуващ в страната Институт по лозарство и винарство.
Още на входа на изложението, вниманието на гости и медии беше привлечено от Винената карта на Западна и Централна Дунавска равнина, представяща възможностите за винен туризъм, съчетан с посещение на различни културно-исторически забележителности.
На атрактивно Ревю-спектакъл бяха показани и български национални костюми от фонда на музея, в който се съхранява най-богатата колекция у нас. Артистите от Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци представиха носии от шестте етнографски области на фона на магична народна музика. Спектакълът показа красотата и уникалността на българските носии, във всяка нишка от които са втъкани мъдрост, хармония, ритуали и послания, посочват от Община Плевен.
За нас беше радост да споделим чаша вино Бургозоне сред прекрасната атмосфера на един от най-големите музеи в България и духа на националното ни културно-историческо и природно наследство и уникалното българското вино.
Вижте видео от събитието тук