Martin o Nil

Прочутият британски футболист и треньор Мартин О'Нийл се сдоби с бутилка Бургозоне и разгледа част от забележителностите на София

В компанията на известния футболен държавник и ценител на Бургозоне Кирил Евтимов, 71-годишният О`Нийл беше в България за благотворителния "Мач на надеждата", организиран от фондацията на Стилиян Петров. Легендарният треньор беше селекционер на звездния чуждестранен състав.


bottles i vines compressed

Онлайн порталът Дир.бг Лайф публикува статия за успеха на вината от Шато Бургозоне, като посланици на българското вино по света

"Български вина, като Бургозоне, все по-често попадат във винените  карти на световно известни ресторанти със звезди Мишлен. Пино ноар на Шато Бургозоне е в Топ 6 на най-добрите в света според престижната американска класация Wine Enthusiast....виж тук

https://life.dir.bg/pr-zone/balgarski-vina-vse-po-chesto-popadat-vav-vineni-karti-na-svetovno-izvestni-restoranti-sas-zvezdi-mishlen


Юни - сезонни зеленчуци

Лятото дойде с хубавото време и летните зеленчуци. През юни на пазара трайно се наредиха тиквички, чушки, гъби, домати, краставици, зелен фасул и патладжан. За всяко лятно ястие изберете най-подходящото вино на Бургозоне. За салати и зелен фасул плакия - нашият Совинъон блан от Дунавската равнина ще ви зарадва със своята свежест. Пържени тиквички сервирайте с нашето шардоне. За пълнените чушки и патладжан изберете червения Мерси. А лято без розе не може а то много си отива с доматен сос ! За предпочитане избирайте винаги местните зеленчуци, които сервирайте с нашите вина. Наздраве с Бургозоне !


Вино и зеленчуци

Май - сезонни зеленчуци и вино

След като изпратихме зимните зеленчуци като зеле и тиква, започва топлото време и можем да се насладим на пролетните зеленчуци. Този месец обезателно опитайте белите и зелени аспержи преди да свърши сезона им. През май идва спанака, репичките, граха, баклата, салатата, целината, копъра и младите картофи. Ето и кои вина на Бургозоне идеално ще се съчетаят с майските сезонни зеленчуци.


Януари - сезонни зеленчуци и вино

Зимата е сезона, когато е студено и нашата имунна система има нужда от витамини. Затова и не е изненадващо, че януари е един от месеците с най-голям избор на зеленчуци и плодове с витамин C. Ето и какви са сезонните зеленчуци за януари и какви вина ще се съчетаят добре с тях.
Совиньон Блан – зеле, спанак, кейл, цикория, лук, праз
Розе – карфиол, чесън,
Вионие – морков, цвекло, карфиол
Шардоне – картоф, броколи
Каберне Фран – зеле, спанак, броколи, карфиол
Пино Ноар – морков, ряпа, цвекло, броколи, праз, лук,


Вино и зеленчуци

Април - сезонни зеленчуци и вино

През април имате много поводи да празнувате, така че разнообразете трапезата със сезонни зеленчуци. Април е месецът на аспержите - зелени и бели, можете да им се насладите, приготвени по много различни начина. Продължаваме със зелените зеленчуци, като артишок, броколи, целина, грах, маруля, праз, спанак и тиквички. Лека-полека, цветни зеленчуци се прибавят към картофите и морковите, през април пристигат цвеклото и някои гъби. А ето и кое вино на Бургозоне най-добре ще се съчетае с вашите сезонни зеленчуци.


Вино и зеленчуци

Март - сезонни зеленчуци и вино

През март с последните студове на зимата се наслаждаваме на последното зеле и праз и започваме да се готвим за пролетните зеленчуци. Въпреки че края на март се слави като месеца на най-трудните за комбиниране храни като артишок, брюкселско зеле, цикория и първите аспержи, със затворени очи изберете Совиньон блан на Бургозоне или Тамянка и се насладете на тези вкусни и оригинални сезонни зеленчуци


зеленчуци

Февруари - сезонни зеленчуци и вино

Сезонните зеленчуци през месец февруари не се различават много от тези през януари. През месеца се насладете на зеле и тикви.
През февруари изберете лещата, която добре се комбинира с Мерло и Сира, а най-добре с Форт Мерси.
Спанак и артишок се появяват този месец и са чудесен избор за Совиньон блан на Шато Бургозоне.
Ароматната Тамянка си отива с авокадо, салата и цвекло.
Излезте от стереотипа, че Розе се пие само лятото и го сервирайте с италианска паста с доматен сос.
Шардоне Барик е подходящ със сладък картоф, броколи и морков.
За всички останали зеленчуци - Пино ноар на Бургозоне е сигурния избор!